Új-Ebergényi Kastélyszálló - kastélyszálló - esküvői helyszínek - kastély - esküvői helyszín szombathely- kastelyszallo.hu


A tartalomhoz

Programjaink

Kastélyszálló

A Kastélyszálló területén belül ...

Romantikus ősparkunk 11 hektáros területtel. Évtizedes platánfáink igazi gyöngyszemei szépen gondozott parkunknak.

A területen 2 db salakos teniszpálya várja a tenisz sport iránt érdeklődőket tavasztól - őszig. A röplabda, a lábtenisz, a foci kedvelők is megtalálják kedvenc pályájukat.

Az igényesen berendezett kávézónkban és társalgóinkban biztosítani tudunk a kártya- valamint társasjáték kedvelőknek eszközöket.

Mini billiárd asztalunkon mindenki kipróbálhatja tudását. Olvasósarkunk több száz könyvvel várja az olvasás szerelmeseit.

Kerékpár kölcsönzés !!


Internet sarokkal rendelkezünk !

A Kastélyszálló területén kívül ...

Csempeszkopács
Homlokzati tornyos, egyhajós félköríves szentélyű, téglából készült római katolikus templom, falusi román stílusú építészetünk egyik legnevezetesebb alkotása. Déli kapuján jól felismerhető a Jáki templom déli kapujának a hatása. A templom belsejében román stílusú, gótikus és XVII. század barokk alakos festést tártak fel 1961-ben. A faluban található kastélyban néprajzi állandó kiállítás látható, amely Csempeszkopács és környékének népi gazdálkodását, berendezési tárgyait, és viseletét mutatja be.

Gutatöttös
Az eredetileg román stílusú, XIII. századi római katolikus templomot a XV. században gótikus, a XVIII. században barokk stílusban alakították át, belsejében barokk stílusú alakos festés.

Zsennye
A középkori alapokon – feltehetőleg a középkori templomos-lovagok kolostorának romjain épült a XVI-XVIII. századi, a múlt században romantikus stílusban átépített kastély jelenleg a művészeti központnak ad helyet. Közelében, de már az arborétumon kívül láthatjuk Magyarország legnagyobb 10 métert meghaladó törzs- körméretű tölgyfáját, az ún. „ezeréves tölgyet”.

Ják
Itt áll Árpád-kori művészetünk Európa-szerte ismert értéke, a XIII. század első felében épült háromhajós, két homlokzati tornyos bazilika. A tornyok közötti kapuja leggazdagabb alakos díszű késő román kapuzatunk. A közelében álló négykaréjos kápolna a templommal egykorú alkotás.A nagy értékű műemlék együttes létrehozása az Árpád-kori bencések működésének köszönhető. A bencés kolostort a jáki születésű Márton ispán alapította. A templomot csak idegenvezetővel lehet látogatni.

Vép
A volt Erdődy-féle műemlék kastély arborétumát kiváló ritkaságai miatt tették természetvédelmi területté. A háború alatt és után a fagyűjtemény sokat szenvedett, de ma kiváló botanikai értékű. Felújítása folyamatban van.Főoldal | Kastélyszálló | Rendezvények | Ajánlatok | Kastélyszobák | Képgaléria | Esküvő | Kapcsolat | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe